Ontslagen......!!!
Door: Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte
09 December 2006 | Mexico, Playa del Carmen
Sinds vandaag werken Yonatan en ik tot onze eigen verbazing niet meer in het hotel!
Afgelopen maandag een gesprek gehad met de hoofd van personeelszaken en die vertelde ons dat het hotel in grote financiele moeilijkheden is. Hier door moeten ze 40 van de 240 personeelsleden ontslaan en je raadt het al Yonatan en ik zijn een van de uiverkorene! Waarom...goede vraag...dat vragen heel veel mensen zich af. Wij denken omdat Yonatan zijn contract precies gister af liep en omdat wij degenen waren met een van de hogere lonen. Er zijn al 6 mensen van het animatieteam ontslagen en na kerst en oud en nieuw volgen er nog twee.
In het begin vond ik het helemaal niet leuk want ik begon het net weer een beetje naar mijn zin te hebben en nieuwe dingen te leren. Hetzelfde gold voor Yonatan die net een hogere positie had gekregen en nu eignelijk niet kon bewijzen dat hij goede ideeen had en dat werk aan kon.
Maar nu zie ik ook wel dat het ons misschien iets beters brengt met minder uren werken en meer tijd samen.
Afgelopen dagen hebben we onze cv's verstuurd per email naar verschillende hotels en meteen al reactie gehad. Het wordt hoogseizoen en veel hotels zijn op zoek naar mensen. Gister zijn we op sollicitatiegesprek geweest bij een hotel vlak bij akumal. Het hotel heeft 5 sterren en heeft iets weg van een luxe lounge hotel, het concept is totaal anders dan akumal beach resort. Het animatiewerk is maar 8 uur per dag met wel wat minder salaris. We zijn allebei aangenomen en als we willen kunnen we a.s. woensdag beginnen. We weten nog niet of we het doen dus de aankomende dagen bekijken we andere opties. Morgen moeten we het hotel verlaten dus dan gaan we richting Cancun en verblijven een aantal dagen bij de moeder van yonatan. Dat betekent weer veel verhuizen maar het is niet anders...we zullen wel moeten.
Ivm mijn papieren (werkvisum) heb ik 2 weken om werk te vinden...als dat niet lukt moet ik een verlenging van mijn toeristenvisum aanvragen maar ik denk niet dat dat nodig is. Ik ga er van uit dat we de aankomende week werk vinden!
Wish me luck!
Ik hou jullie op de hoogte....
09 December 2006 - 22:20
Yvon:
Jeetje Lotte en Yonathan, dat is me toch wat. Ik zal voor jullie duimen dat jullie snel een nieuwe baan vinden. Maar let wel, kop op, ga d'r voor en jullie redden het wel. Samen sterk. Succes en vanuit Julianadorp wensen wij jullie het allerbeste en een goed, leuk en gezond 2007 . Yvon,Ed en kids xxx -
10 December 2006 - 09:32
Monica:
Hé kanjers, ik had het inderdaad gehoord van je moeder! We maakten ons wel zorgen hoor, maar ben blij te horen dat je in principe ergens woensdag al terecht kan. Is dat hotel een leuk logeeradres? Wie weet komen we dan weer, hoop het wel! Ik weet zeker dat het goed komt bij jullie! Hier alles verder goed. Gister Siep zijn verjaardag gevierd, die is de 20e jarig, en vandaag komt de familie... Nou, we spreken elkaar snel weer, verder weinig nieuws hier eigenlijk! Dikke kus Moon -
10 December 2006 - 11:49
Marielle:
Hoi Lotte,
Op naar de volgende baan ! Veel succes
groetjes Marielle -
10 December 2006 - 17:09
Carla Aggenbach:
Hoi Lotte en Yonatan.
Wat vervelend zeg dat jullie je baan kwijt zijn.
Ik hoop dat jullie weer gauw wat anders kunnen vinden.
En dat zo vlak voor de feestdagen.
Het zal trouwens bij jullie wel wat aangenamer weer zijn als hier.
Het regent en stormt hier constant.
Miranda is afgelopen week begonnen aan haar nieuwe baan.
We wensen jullie HAPPY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR.
10 December 2006 - 20:12
Cat En Marieke:
He Lotti!
dat is ook wat! En nog zo onverwachts! Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat jullie allebei op tijd weer een nieuwe baan vinden! En misschien idd een geluk bij een ongeluk, eentje waarbij jullie iets meer tijd voor elkaar hebben! Want dat blijft ook belangrijk. Succes met zoeken en alvast HELE FIJNE FEESTDAGEN! -
10 December 2006 - 20:53
Maurice En Sas:
He Lotje, dat had je nog niet meegemaakt tijdens je verblijf in Mexico. Weer een nieuwe ervaring die Mexicanen blijven je verbazen...Maar ik denk dat het inderdaad goed is om het van de positieve kant te bekijken en het is een gunstige tijd om een nieuwe job te zoeken! Dus veel succes daarmee...Enne je moet maar zo denken dat als je wel had mogen blijven je het waarschijnlijk alleen maar drukker had gehad,doordat er veel minder personele bezetting is. En nu gaan jullie waarschijnlijk meer tijd voor het elkaar krijgen!Dat klinkt toch goed! Nogmaals veel succes en hou ons op de hoogte! Veel liefs Maurice en Sas -
11 December 2006 - 09:12
Ingrid En Ger:
Lotte, dit moest gewoon zo zijn! Wie weet wat er straks allemaal op jullie pad komt. Misschien een leuke job met veel tijd voor elkaar! Veel succes en veel geluk samen in 2007!! groetjes vanuit een donker, koud, nat en guur Tuitjenhorn. -
11 December 2006 - 12:11
Miranda:
Hallo Lieverds, het gaat helemaal goed komen met jullie! Het is natuurlijk wel balen, maar het is goed dat je het van de positieve kant bekijkt. Suc6 met solliciteren en anders accepteren jullie die ene baan en dan kan je altijd van daaruit verder kijken ;) Ik wens jullie alvast fijne feestdagen en een SUPER 2007 toe...... Dikke kus Miran -
18 December 2006 - 16:31
Valerie:
heej lotte
alles goed...
ik mis mexico egt ik hoop dat iki er nog een keer kom -xxx- valerie -xxx-