plan is veranderd!
Door: Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte
20 December 2005 | Mexico, Playa del Carmen
De dag na mijn vorige bericht kwam ik erachter dat het migratiekantoor gesloten is tot 2 januari! (tja mexicaanse ambetnaren nemen vakantie in tegenstelling tot de rest van werkend mexico) Dit betekende dat ik tot 2 januari niet legaal zou kunnen werken. Het hotel kon daar niet op wachten met kerst en oud en nieuw op komst dus ze wilden wel graag dat ik zou beginnen. Uiteindelijk heb ik er 1 dag gewerkt en toen werd ik gebeld door hotel akumal beachresort. Ze nodigden mij uit om op solicitiatiegesprek te komen dus ik gister op pad. Ik had hen een week eerder mijn curriculum per email toe gestuurd naar aanleiding van een advertentie in de krant. Ze zochten iemand die de kids club kan opstarten en de leiding daar over neemt. Ik natuurlijk gereageerd maar nooit gedacht dat ik nog wat van ze zou horen.
Eerst heb ik een gesprek gehad met de manager van personeelszaken daarna met de general manager van het hotel en daarna met de manager van het animatieteam. En raad eens...ik ben aangenomen! Met hetzelfde salaris wat ik bij de receptie zou gaan verdienen! ping ping!
Ik blij natuurlijk maar er was een maar...
Het hotel is in Akumal en dat ligt tussen playa del carmen en Tulum in. Het hotel heeft ´s avonds zijn shows die door het animatieteam wordt verzorgd en ik moet daar ook aan deelnemen. En dan is het bijna niet mogelijk om in playa te blijven wonen omdat dat te veel reizen is. Het hotel geeft onderdak aan zijn werknemers in appartementen die naast het hotel liggen.
Ik wilde al bijna nee zeggen omdat ik natuurlijk graag tijd wil doorbrengen met Yonatan tot de general manager met een voorstel kwam. Hij heeft Yonatan ook een baan aangeboden in het hotel in het animatieteam. Yonatan was gelukkig met me mee gegaan omdat ik niet goed wist waar het was dus we konden meteen onderhandelen. Yonatan gaat hetzelfde verdienen als wat hij nu verdient en we mogen samen wonen in het appartement dat ze de werkers aanbieden! Dat betekent dat we geen huur hoeven te betalen! Hier hebben we uiteraard geen nee op gezegd!
Het voorstel was wel vreemd voor ons want normaal willen de hotels niet dat koppels samen werken in hetzelfde team maar gelukkig heeft dit hotel een ander beleid!
Ik begin de 22e en Yonatan later want hij heeft wat meer tijd nodig om bij het hotel waar hij nu werkt weg te gaan. Ik heb hetel gezien en het is super mooi gelegen in een baai en met een geweldig strand! De kidsclub is ook best groot en die zijn ze nog aan het renoveren na de schade van de orkaan.
Ik ben benieuwd....
Ik zal wel even geen tijd meer hebben om een bericht te plaatsen dus bij deze alvast een fijne kerst en gelukkig nieuw jaar!
Besos Lotte
20 December 2005 - 21:30
Soes:
Heel erg super, geweldig, fantastisch, te gek, gaaf toppie Lot!! Jeetje,wie had dit nu weer verwacht? Lucky you! Nou, heel veel suc6 en plezier maak er wat leuks van daar.
Liefs Sas
ps. :-( wel jammer dat ik net te laat online was anders had ik je misschien nog persoonlijk kunnen spreken. Balen!! -
21 December 2005 - 08:27
Miranda:
Zo zie je maar weer Lot er komen betere tijden voor jullie aan, super :)!! Jij ook fijne kerstdagen en een spetterend 2006...xx Miran -
21 December 2005 - 08:30
Tim:
Wow, dit is een complete ommedraai maar wel leuk om te horen. nou nog hopen dat de migratiedienst ook mee gaat werken.
veel succes,
Tim -
21 December 2005 - 09:34
Liselotte:
Jeetje, dat zijn een heleboel veranderingen in een keer! Wel heel erg leuk voor jullie. Fijne feestdagen en een heel gelukkig 2006!
Groetjes, Liselotte -
21 December 2005 - 10:04
Bianca:
Leuk! nieuwe baan, nieuwe stek! Veel werk plezier voor jullie samen en ook alvast fijne feestdagen en happy 2006 xxx van ons de Vaart. -
21 December 2005 - 11:26
Ingrid En Ger:
Een lot uit de loterij!!
Veel succes beiden en veel geluk en gezondheid voor 2006. -
21 December 2005 - 13:12
Nienke:
Wow, echt helemaal super! Helemaal fantastisch, het nieuwe jaar kan niet beter beginnen denk ik!
Fijne kerst, en een super nieuwjaar!
Liefs,
Nienke -
21 December 2005 - 13:16
Melissa:
He lot,
Beter hoor, wie had het gedacht en nog met betere voorwaarden. Jou nieuwe jaar kan nu al niet meer stuk. Fijne dagen daar en een top 2006 voor jou en jonathan.
groetjes melissa -
21 December 2005 - 14:20
Cat En Marieke:
Nou Lot, dat is helemaal toppie! Samen wonen, werken en lekker geld verdienen!
Een hele fijne kerst gewenst en dat het in 2006 ook allemaal zo voorspoedig mag lopen!
Groetjes -
21 December 2005 - 17:11
Monica:
Super Lot, dat klinkt onwijs goed! Zie, komt allemaal vanzelf dat het jullie voor de wind gaat.. Maar laten we niet te snel juichen, eerst even afwachten of er geen volgende problemen op je pad komen. Ik duim voor jullie en denk aan jullie met de kerst en oud & nieuw! Dikke kus Mo -
21 December 2005 - 19:37
Cindy:
Super Lotte!
Groetjes -
22 December 2005 - 03:16
Veronique:
Hey Lotte,
Te gek voor je dat jullie beiden in Akumel kunnen gaan wonen en werken!!
Heel veel succes met je visumaanvraag! Ik duim voor jou!
Ook wens ik jullie prettige kerstdagen en een heel gelukkig 2006!
Besooooooo -
22 December 2005 - 20:59
Marielle:
Klinkt goed allemaal.
Fijne kerstdagen en gelukkig 2006 voor jou en Yonatan !!! -
04 Januari 2006 - 04:56
Kayla:
Happy New Year! Prospero Ano Nuevo. I hope you guys have a great year in 2006 and many more after that. Thank you very much for coming to visit me in Mexico, it meant alot to me. Sorry I didn't get to see you more. It was hard to phone. Hope to see you again. Come to Canada anytime :)
Kayla